'Disciplinaire Raad veegt klacht Standard van tafel na afgekeurd doelpunt'

'Disciplinaire Raad veegt klacht Standard van tafel na afgekeurd doelpunt'

18-02-2022 15:45 Laatste update: 25-02-2022 15:02
35

Vertegenwoordigers van Standard Liege en Cercle Brugge verschenen voor de Disciplinaire Raad van de Belgische bond. Het ging over het afgekeurde doelpunt van Moussa Sissako wegens buitenspel. Na afloop erkenden de scheidsrechters dat de lijnen verkeerd waren getrokken en dat het dus geldig was.

Het grootste hekelpunt van Standard was dat het niet meteen ging om een fout van interpretatie. De spelregels waren volgens Standard tot tweemaal toe grofweg geschonden. In de eerste plaats omdat de VAR in dit geval niet had mogen ingrijpen omdat de fout niet duidelijk was, maar ook omdat hij een fout had gemaakt bij het trekken van de lijnen.

En dus is Standard uiteindelijk van mening dat de VAR een fout heeft gemaakt bij het toepassen van de spelregels. Nu is het zo dat de Tuchtraad twee mogelijkheden heeft: ofwel de wedstrijd overspelen, ofwel de score wijzigen en Standard de overwinning toekennen. Dit was dan ook het pleidooi en de eis die Standard deze middag voerde. Ze hebben kracht biij gezet door aan te halen dat na het doelpunt van Sissako, toen stond het 2-1, nog maar een paar seconden te spelen waren en dat de wedstrijd voorbij was. De zaak werd in beraad genomen en gezien de urgentie van de situatie wordt binnen een week een beslissing verwacht. To be continued...

Update: De Disciplinaire Raad heeft de klacht van Standard Luik over het afgekeurde doelpunt tegen Cercle Brugge in de slotfase van tafel geveegd, dat laat Het Nieuwsblad weten. “Op basis van het federale reglement er in dergelijke gevallen (gemaakt doelpunt / buitenspel) geen verandering aan het wedstrijdresultaat kan worden doorgevoerd omdat er geen mogelijkheid tot beroep is”, klinkt het.