Dury spreekt over toekomst: “Ga me niet op eerste beste project storten”

Dury spreekt over toekomst: “Ga me niet op eerste beste project storten”

18-02-2022 07:00
6

Francky Dury werd ontslagen bij Zulte Waregem en de oefenmeester zit nog zonder club. Tegenover Het Nieuwsblad gaf Dury een interview.

Dury sprak over een mogelijke toekomstige club. “Eender wie. Ik wil niks uitsluiten, maar ik ga me niet in het eerste het beste project storten. Als ik ergens aan de slag ga, moet het de juiste beslissing zijn. Ik wil een club die een herkenbare identiteit heeft. Een visie. Neem nu Ajax: die club verkoopt elk jaar sterkhouders en toch blijft het verhaal overeind. (snel) Da's maar een voorbeeld, hé.”

Er hebben zich ook al enkele clubs gemeld. “Er is een makelaar die me gebeld heeft met een paar clubs en federaties die belangstelling tonen. Maar ik vind het moment niet ideaal, zo in januari-februari. Het neemt niet weg dat ik er nog zin in heb, voetbal is mijn passie. Als het juiste passeert, kan het allemaal snel gaan.”

Dury denkt nog niet aan stoppen. “Ik ben dan wel 64, maar ik ben niet op pensioen. (lacht) Toen ik onlangs naar een James Bond-film ging kijken, kreeg ik als senior korting in de cinema. Dat was verschieten, het doet je nadenken over wat je nog wil. Maar de conclusie is dat de honger nog aanwezig is. (grijnst) Laat dat maar de bottom line van je artikel zijn.”