OFFICIEEL: Wilmots moet na drie maanden al opkrassen bij Raja Casablanca

OFFICIEEL: Wilmots moet na drie maanden al opkrassen bij Raja Casablanca

17-02-2022 21:30 Laatste update: 20-02-2022 23:14
18

Het Marokkaanse avontuur van Marc Wilmots lijkt al stilaan op zijn einde gekomen te zijn. De ex-bondscoach tekende in november bij de topclub Raja Casablanca, maar moet nu vrezen voor een ontslag.

Er waren in januari al geruchten over een ontslag bij Raja Casablanca, maar dat werd toen weggelachen door Wilmots. Volgens Le360Sport heeft men bij Raja echter wel besloten om na weken van mindere resultaten toch afscheid te nemen van Wilmots.

De trainer krijgt vrijdag nog wel de partij tegen ES Setif in de Afrikaanse Champions League, maar zal komend weekend worden bedankt voor bewezen diensten. Wilmots kon bij Raja Casablanca nooit helemaal overtuigen en pakte de laatste weken slechts een 10 op 21. Door die resultaten heeft de topclub nu al een achterstand van acht punten op leider Wydad in de Marokkaanse competitie.

Het bestuur van Raja raakte helemaal overtuigd van een ontslag na een gelijkspel tegen Olympique Khourigba afgelopen dinsdag. Bij Raja wilde men Wilmots al meteen ontslaan, maar voorzitter Anis Mahmoud stond erop om Wilmots nog tot en met vrijdag te geven. Daarna moet hij echter toch vertrekken bij de Marokkaanse club.

Update 20/2: Raja Casablanca heeft de daad nu helemaal bij het woord gevoegd. Via een persbericht heeft het aangekondigd dat de samenwerking met Wilmots verbroken is. De oud-bondscoach was amper drie maanden aan de slag in Marokko, maar in elf wedstrijden kon hij zijn bazen niet overtuigen. Slechts vier keer mocht zijn elftal juichen. Volgens het lokale Raja Time zou Wilmots overigens wel een appeltje voor de dorst krijgen om zijn ontslag te verwerken. Het zou gaan om een premie van zo'n 650.000 euro.