Courtois: Ik had Messi bestudeerd en wist dat hij links van me zou trappen

Courtois: "Ik had Messi bestudeerd en wist dat hij links van me zou trappen"

16-02-2022 07:00 Laatste update: 07:09
4

Nadat Thibaut Courtois in Parijs een strafschop van Lionel Messi stopte, leek Real Madrid op een 0-0 af te stevenen tegen PSG. Het uitmuntende keeperswerk van Courtois bleek uiteindelijk niet voldoende toen Kylian Mbappé in minuut 94 toch een gaatje vond. Courtois blikte na de wedstrijd terug op zijn prestatie en dat van het team.

"Ik hoopte om met een 0-0 op zak naar Bernabeu te kunnen gaan", zei Courtois. "Maar er verandert eigenlijk niet zoveel voor de terugwedstrijd. Met die nieuwe regel in verband met de uitgoals moet je sowieso winnen." Hiermee wees de Rode Duivel op het feit dat in tegenstelling tot vroeger uitdoelpunten niet meer dubbel tellen.

Strafschopheld

Het is iets om aan je kleinkinderen te vertellen: Een penalty van Lionel Messi stoppen tijdens PSG - Real Madrid. Kleinkinderen heeft Courtois nog niet, maar die penaltysave is al binnen. Dat hij Messi's strafschop tegenhield, was geen toeval, zo gaf Courtois aan. "We hadden de penalty's van Messi bestudeerd. Het afgelopen jaar had hij er al enkele gemist die hij naar rechts had getrapt", wist Courtois. "Ik dacht: dit is een grote wedstrijd, hij gaat nu wel naar links trappen."

Terugwedstrijd

In de terugwedstrijd in Madrid moet Real een 1-0 achterstand goedmaken. "Als PSG opnieuw offensief wil spelen, zullen we een manier moeten vinden om dat op te vangen en om zelf ook kansen te creëren", zei Courtois. "We creëerden geen kansen. Als je geen kansen creëert, dan kan je niet winnen", aldus Courtois.