Vanderhaeghe kan terugkeer bij KV Oostende niet vieren met winst tegen KVM

12-02-2022 20:18
1

De terugkeer van Yves Vanderhaeghe bij KV Oostende werd er voorlopig eentje in mineur. Bij zijn eerste wedstrijd met de Kustploeg gingen hij en KVO onderuit. Het werd 3-0 tegen KV Mechelen.

KV Mechelen en KV Oostende wisten niet meteen voor veel vertier te zorgen en zorgden voor een eerste half uur zonder echte opwinding. De thuisploeg, dat het zonder Nikola Storm moest doen, koos na een half uur toch voor de aanval.

Malinwa domineerde de partij en wist daar uiteindelijk ook van te profiteren. Nog voor de rust maakte Kevin Mrabti er 1-0 van, waar het ook tot de pauze bij bleef.

Eenzelfde verhaal in de tweede helft, waar KV Mechelen al vroeg voor een tweede doelpunt wist te zorgen via Shved en zo op weg naar de overwinning leek. De Mechelaren wilden even later ook nog een strafschop na een fout op Hugo Cuypers, maar Nicolas Laforge en later ook de VAR grepen niet in.

Een derde doelpunt viel er uiteindelijk toch. Rob Schoofs, wel meermaals auteur van prachtige doelpunten, toonde zich zaterdag opnieuw met een prachtige trap op doel. Hubert kansloos, 3-0. De thuisploeg had nog kansen op de 4-0, maar een doelpunt kregen we niet meer te zien.