De Ketelaere (Club Brugge): Je ziet gewoon op het veld dat het anders is

De Ketelaere (Club Brugge): "Je ziet gewoon op het veld dat het anders is"

12-02-2022 11:30
12

Club Brugge speelt zondag op eigen veld tegen FC Charleroi. Een duel tussen de nummer drie en vijf in de Jupiler Pro League. In de voorbereiding van de wedstrijd vond het goudhaantje van Club, Charles De Ketelaere, nog even de tijd voor een interview met Het Nieuwsblad.

In het openhartig interview blikt ook De Ketelaere even vooruit op het duel van zondag. Er staat veel op het spel, dat beseft de aanvaller van Club Brugge ook wel. De resultaten zijn de afgelopen weken niet altijd even gunstig geweest voor Brugge.  “Ja, inderdaad. Ze mogen niet komen winnen. Ik weet de exacte voorsprong op de vijfde plaats niet, maar ze zeiden vandaag op training dat de kloof wel heel klein wordt.”

"Te veel punten"
Ze kijken dus ook wel een beetje achter zich, de mannen van Alfred Schreuder. Het zou niet mogen, vindt De Ketelaere. De kampioen zou altijd naar boven moeten kunnen kijken in het klassement. “Natuurlijk niet. We kijken trouwens nog altijd naar boven. Maar we hebben nu eenmaal al te veel punten laten liggen. En dus staan we - hoe zeg je dat? - met het mes op de keel.”

De aanpassing
Het is volgens De Ketelaere gewoon nog wat aanpassen. De nieuwe coach heeft er voor gezorgd dat veel automatismen opengebroken moeten worden en daarna weer op een andere manier opgebouwd moeten geraken. “Het is zoeken, ja. Logisch, met een nieuwe trainer. Enfin, dat zeggen de andere spelers, want voor mij was het de eerste keer dat ik een nieuwe trainer kreeg. Maar je ziet wel al wat hij van ons verwacht. We snappen zijn ideeën, en je ziet op het veld dat het anders is.”