Dierenmishandelaar Zouma mag gewoon spelen: 'Hij hoort bij de beste spelers'

Dierenmishandelaar Zouma mag gewoon spelen: 'Hij hoort bij de beste spelers'

09-02-2022 09:14

Kurt Zouma kwam deze week negatief in het nieuws omdat er beelden uitlekten waarin hij zijn kat mishandelde. Dinsdagavond stelde trainer David Moyes de centrale verdediger echter toch 'gewoon' op voor de thuiswedstrijd tegen Watford (1-0) en dat komt hem op veel kritiek te staan.

Fans van West Ham waren het niet eens met de basisplaats voor Zouma en ook Engelse analisten zetten hun vraagtekens bij de beslissing van Moyes. Dat kan de trainer wel begrijpen. "Ik ben erg teleurgesteld in Kurt, maar de club is verantwoordelijk voor deze zaak", zei hij voor het duel tegen BT Sports. "Het is mijn taak om de beste spelers op te stellen en daar hoort hij bij."

Toch sprak de Engelse oefenmeester wel nogmaals zijn boosheid uit. "Ik ben zelf ook een grote dierenvriend en snap heel goed dat veel mensen hier boos over zijn. Zelf was ik ook diep teleurgesteld toen ik dit filmpje te zien kreeg. Ik ben iemand die veel geeft om mijn eigen paarden en honden."

Op de beelden is te zien hoe Zouma zijn kat oppakt en meermaals schopt en slaat. Volgens de 27-jarige verdediger ging het om een eenmalig incident, maar de dierenbescherming is in samenwerking met de Britse politie al een onderzoek gestart naar de Fransman. Ook West Ham zegt zich intern nog te beraden op een straf voor Zouma.