Verbeke is coming man bij Anderlecht: Het is geen kernfysica

Verbeke is coming man bij Anderlecht: "Het is geen kernfysica"

08-02-2022 13:15
15

Peter Verbeke scoort goede punten bij Anderlecht. De CEO heeft met beperkte middelen een mooie kern samengesteld, maar doet dat naar eigen zeggen niet alleen. Hij omringt zich met specialisten.

"Wanneer men het over bepaalde beslissingen heeft - zoals een transfer - krijg je nog te vaak de indruk dat die beslissing het werk van één persoon is", aldus Verbeke bij Sport/Voetbalmagazine. Op het niveau van de scouting hebben we heel het departement herbekeken. Ik ga niet zeggen dat wat we gedaan hebben gemakkelijk is, maar het is ook geen kernfysica: we moeten mensen vinden die het verschil kunnen maken op het veld én ernaast."

Verbeke wil ook de toekomst voorzichtig blijven. "We moeten geen geld uitgeven dat we nog niet hebben. Als ik van mening ben dat een talent uit mijn kern vijftien miljoen euro waard is, dan moet ik, zolang ik hem niet verkocht heb voor die som, nog niet rekenen op dat geld om een andere transfer voor te bereiden. Dat lijkt logisch, maar in het voetbal voelen mensen zich nogal snel rijk en baseren ze zich vaak op zaken die ze nog niet in handen hebben."

Anderlecht werkt momenteel aan het dossier van Joshua Zirkzee. Paars-wit wil hem graag aan boord houden, maar zijn marktwaarde wordt geschat op acht miljoen euro.