Ik zou Nicolas even geen matchen van Club Brugge laten fluiten

"Ik zou Nicolas even geen matchen van Club Brugge laten fluiten"

08-02-2022 11:15
34

Noa Lang werd afgelopen zondag van het veld gestuurd bij Club Brugge. Zijn relatie met ref Nicolas Laforge is niet bepaald ideaal. Het was al de derde keer op één jaar dat hij werd uitgesloten door die scheidsrechter. 

Vorig seizoen stuurde Laforge hem al naar de douches tegen Antwerp. Tegen Cercle Brugge kreeg hij na de laatste fluitsignaal rood, ook al van Laforge. Wordt Lang geviseerd? Volgens voormalig scheidsrechtersbaas Johan Verbist zeker niet.

"Spelers voelen zich nogal snel geviseerd", aldus Verbist bij Het Belang Van Limburg. "Maar als je terechte rode kaarten krijgt, moet je je dan geviseerd voelen? Over die vorige twee bestond weinig discussie. En eerlijk? Ook deze kon je wat mij betreft geven. Wat heeft het voor zin om nog een rode kaart proberen tegen te houden?"

Toch kan de KBVB nu best ingrijpen. "Ik zou Nicolas nu even geen match van Club meer laten fluiten. Hij heeft niks fout gedaan, maar ik heb ook nog de aanduidingen gedaan en ik vind het beter om de problemen niet op te zoeken. Hij zou dan ongetwijfeld willen bewijzen dat hij Lang niet viseert, maar hij zal altijd de perceptie tegen hebben. Zeker als er dan wéér iets gebeurt."