“Zowel Lang (Club Brugge) als Laforge maken slechte beurt na rode kaart”

“Zowel Lang (Club Brugge) als Laforge maken slechte beurt na rode kaart”

08-02-2022 09:26
23

Een opvallend beeld in het slot van Club Brugge-KAA Gent. Eder Balanta kreeg een tweede gele kaart en scheidsrechter Nicolas Laforge gaf meteen een rode kaart aan Noa Lang.

Voormalig bondscoach Rene Vandereycken anaylseerde de situatie tegenover Het Nieuwsblad. “Bij de rode kaart van Noa Lang maken zowel scheidsrechter Laforge als Lang zelf een slechte beurt. Als het effectief zo is dat Laforge die rode kaart trok omdat Lang hem eventjes zou hebben aangeraakt, dan had hij Mata (ook) rood moeten geven. Op de beelden in vooraanzicht is te zien dat Mata de ref eerst én langer aanraakte dan Lang op de beelden vanop de rug gezien.”

Het was al de derde keer op minder dan een jaar dat Laforge rood gaf aan Lang. “Werd Lang het slachtoffer van zijn reputatie of van vorige confrontaties met Laforge, aangezien het de derde keer was dat die hem van het veld stuurde? Dat mag niet meespelen. Er is een regel dat refs niet mogen worden aangeraakt, maar je kunt daar op een andere manier mee omgaan.”

Volgens Vandereycken moet Lang zich op het voetbal focussen. “Het blijft een werkpunt voor Lang: hij moet zich op zijn voetbal concentreren. Het is een emotionele jongen, maar hij moet zijn emoties op een voetbalveld op een andere manier zien te verwerken. Na zijn vorige rode kaart, tegen Cercle, had hij een aantal wedstrijden wél die zelfbeheersing, maar hij moet er blijven aan werken.” “Noa Lang vertraagt het spel van Club Brugge”