Mazzu: Antwerp moet misschien wel kampioen worden, kijkend naar hun middelen

Mazzu: "Antwerp moet misschien wel kampioen worden, kijkend naar hun middelen"

04-02-2022 17:42
11

Zaterdagavond verdedigt leider Union Saint-Gilloise haar koppositie op het veld van eerste achtervolger Royal Antwerp FC. Jazeker, we schrijven wel degelijk 2022 en niet ergens midden jaren '50 van de vorige eeuw. Voor Union wordt het het vierde topduel in tien dagen tijd. Uiteraard kruipt Felice Mazzu weer in zijn geliefde rol van underdog.

De trainer heeft er een broertje aan dood om zijn elftal met meer druk dan nodig op te zadelen. Nochtans heeft Union de voorbije week een statement gemaakt met een zeven op negen tegen KRC Genk (2-1), Club Brugge (0-0) en RSC Anderlecht (1-0). "We hebben dat drieluik zeer positief afgesloten", bevestigt Mazzu. Toch zullen de Brusselaars zich zaterdag opnieuw volledig moeten smijten. 

In het klassement kan het duel tegen Antwerp een wezenlijk verschil maken. Toch slaat Mazzu nog niet aan het rekenen. "Maar als we winnen, hebben we inderdaad een mooie kloof te pakken", durft hij niettemin even te dromen. Momenteel telt Union zeven punten voorsprong op Antwerp. Aan die koppositie hecht Mazzu echter niet zóveel waarde. "Ons doel is om ons te plaatsen voor de Champions Play-Off", herhaalt hij. "Als we tegen Antwerp verliezen, is dat geen ramp."

Verschil in budgetten
The Great Old beschikt alvast over een overvloed aan kwaliteit, weet Mazzu nog te vertellen. Vooral de "ervaring, intelligentie en variatie" van de spelersgroep kunnen hem bekoren. "Hun spits strijdt mee om de topschutterstitel, Balikwisha is herboren, en natuurlijk loopt ook Radja Nainggolan daar rond", somt de Union-coach op. Die laatste vormt vervolgens het onderwerp van een treffende vergelijking. "Het salaris van Nainggolan alleen is al ongeveer hetzelfde dan het salaris van mijn volledige kern."

Op financieel vlak is Antwerp met andere woorden de torenhoge favoriet, stelt Mazzu. "Zij moeten misschien wel kampioen worden, kijkend naar de middelen binnen de club", windt hij er geen doekjes om. De recente investering van eigenaar Paul Gheysens, die ruim twintig miljoen euro extra in de club gepompt heeft, is ook hem ter ore gekomen.