Inefficiënt Gent bijt tanden stuk op tien man, Club Brugge ruikt twintigste finale

Inefficiënt Gent bijt tanden stuk op tien man, Club Brugge ruikt twintigste finale

02-02-2022 22:33
101

Club Brugge heeft woensdag een (grote) stap richting de bekerfinale gezet. Ondanks dat het een halfuur met tien man speelde en KAA Gent heel wat (grote) kansen kreeg, haalde Blauw-Zwart het in de Ghelamco Arena met 0-1. Charles De Ketelaere en Simon Mignolet kroonden zich tot matchwinnaars. 

Bij Club Brugge begonnen de nieuwkomers op de bank. In het openingskwartier speelde Gent de bezoekers van het kastje naar de muur. Lemajic scoorde ook, maar maakte eerst een overtreding. Blauw-Zwart had het moeilijk, maar kwam wel bijna op voorsprong via Vormer die de lat raakte. Het was het enige grote wapenfeit van Club Brugge voor de rust. Het was al Gent wat de klok sloeg. Mitrovic pakte na een halfuur geel. Schreuder greep meteen in en bracht Odoi in. De invaller pakte ook meteen geel.

Gent mist strafschop, rood bij Brugge
De trainer van Club Brugge liet zijn landgenoten Dost en Vormer achter in de kleedkamer. In het begin van de tweede helft kwam de VAR tussen en ging de bal op de stip. Hendry speelde de bal met de hand. Gent pakte het cadeau niet uit. De Sart raakte niet voorbij Mignolet. De doelman was woensdag meer dan één keer de held van Club Brugge. Gent bleef daarna de kansen liggen, terwijl Club Brugge aan de andere kant met een halve kans wist te scoren. Via  Skov Olsen en een gelukje viel de bal voor de voeten van De Ketelaere. Zonder twijfelen schoot CDK Blauw-Zwart op voorsprong.

De 0-1 stond nog maar net op het bord of Club Brugge moest met een man minder verder. Hendry pakte zijn tweede gele kaart van de match en mocht gaan douchen. Gent bleef daarna nog aandringen, maar hoe vlot de ballen bij de 6-1 in doel verdwenen, zo stroef ging het nu. Club Brugge hield stand en ruikt haar twintigste finaleplaats.