Castro-Montes was bijna weg bij KAA Gent: “Ik heb even getwijfeld”

Castro-Montes was bijna weg bij KAA Gent: “Ik heb even getwijfeld”

02-02-2022 07:00
3

Alessio Castro-Montes stond dicht bij een overgang naar Genoa. Uiteindelijk besliste de vleugelspeler om bij KAA Gent te blijven. Tegenover Het Laatste Nieuws doet hij zijn verhaal.

Castro-Montes ging bijna in op het voorstel van Genoa. ''Ik heb even getwijfeld, toen Genoa kwam aankloppen. Het moest allemaal heel snel gebeuren, ik had zelfs maar een paar dagen tijd om de knoop door te hakken. Ik heb beslist om bij Gent te blijven, ook omdat ik nog altijd het gevoel heb dat ik hier goed zit.”

De vleugelspeler wil zich tonen bij KAA Gent. “In het voetbal zijn er altijd wel moeilijkere periodes, waarin je minder speelt, maar we hebben een fijne groep. Ik denk dat ik hier ook al veel bewezen heb. Dan denk je toch: 'Het zal weer goed komen.' Is dat niet zo, dan kunnen we nog altijd zien in juni."

Castro-Montes zag Genoa als een uitstekende stap. “Ook omdat het om de Italiaanse competitie ging. Eén van mijn mindere punten is nog altijd het verdedigen. Dan is de Italiaanse competitie ideaal om tactisch sterker te worden. Maar ik heb voorlopig nog geen spijt van mijn keuze om te blijven."

Bij Genoa stond toen de inmiddels ontslagen Shevchenko aan het roer. ''Ik heb Shevchenko zelf aan de telefoon gehad. Ergens had ik mijn keuze al gemaakt, maar ik dacht: 'Het is toch een naam, misschien kan hij me wel overtuigen.' Hij was toen met vakantie, maar deed toch de moeite om me zelf te spreken. Hij maakte me duidelijk dat hij me er echt wel graag bij wou, hij legde me ook uit waarom. Hij vroeg me wel: 'Als je de keuze maakt, dan moet je er 100% achter staan om tegen de degradatie te vechten.' Het was leuk zijn gedacht over een transfer te horen."