Antwerp zwoegt en vecht zich naar driepunter tegen KAA Gent

30-01-2022 17:54
61

Het was flink zwoegen voor Royal Antwerp FC tegen KAA Gent. De ploeg van Brian Priske kwam snel op voorsprong, maar zag Gent zich terug in de wedstrijd knokken. Een doelpunt van de Buffalo's kwam er echter niet. Het bleef 0-1.

Na de overwinning van Union wisten de Antwerpenaren wat hen te doen stond en moest er dus gewonnen worden. De bezoekers namen de partij al snel in handen en kregen ook bijzonder snel een discutabele strafschop. Een doelpunt leek in de maak, maar Sinan Bolat wist dat te verijdelen.

Niet voor lang, zo bleek. Twee minuten later was het dan toch raak voor Antwerp en kon Alhassan Yussuf The Great Old op voorsprong brengen. De Buffalo's probeerden wel die gelijkmaker te vinden, kwamen ook enkele keren tot bij het doel van Jean Butez, maar de doelman van Antwerp wist de nul te houden met een paar knappe saves.

Het niveau werd er in de tweede helft niet beter op. Veel onderbrekingen, bijzonder slordig spel en weinig goed voetbal. Niet verbazend konden we dan ook amper tot geen kansen noteren en was de stand na een uur voetballen nog niet veranderd sinds het openingsdoelpunt.

KAA Gent probeerde wel te zoeken naar een openingsdoelpunt en hoopte met de hulp van het publiek een gaatje te vinden in de defensie van Antwerp. Dat kwam er ook bijna via Andrew Hjulsager. De bal belandde echter niet in doel. Ook Lemajic kreeg enkele bijzonder grote kansen. Hij wist opnieuw niet in doel te besluiten.

Antwerp onderging het spel en moest zwoegen om die nul te houden. Het probeerde ook zoveel mogelijk tijd te rekken om toch maar die tegentreffer te kunnen vermijden. Gent deed er alles aan om tot die gelijkmaker te komen, maar het tikkeltje genialiteit ontbrak bij de Buffalo's. De bezoekers uit Antwerp hielden stand en pakten de overwinning: 0-1.