Geen winnaar in degradatieduel tussen RFC Seraing en Eupen

29-01-2022 20:25 Laatste update: 20:35
1

Zaterdag stond er met Seraing - Eupen een duel tussen twee noodleidende teams op het programma. In een wedstrijd zonder enige sprankel werd het 0-0.

Nadat Seraing op de vorige speeldag na zeven competitienederlagen eindelijk nog eens kon winnen (2-1 tegen Beerschot), geraakte het niet voorbij een brilscore tegen Eupen. Ook bij Eupen is de malaise aanzienlijk: sinds haar laatste overwinning boekte het een zeer magere twee op vijftien.

Veel hoogtepunten vielen er in het Le Pairay stadion niet op te tekenen. Op het kwartier ging Eupen doelman Nurudeen aan het knoeien, maar de inzet van Mikautadze werd door Agbadou van de lijn gekeerd. In het eerste halfuur zou het Seraing zijn dat de bovenhand nam in de wedstrijd.

Tien minuten voor rust verrichte Nurudeen, die eerder bijna een doelpunt weggaf, een dubbele redding. Zowel Mikautadze als Kilota geraakten niet voorbij de Ghanese doelman van Eupen. Na nog enkele halve kansjes gingen Seraing en Eupen rusten met 0-0.

Ook na de rust ging de nul aan beide kanten niet van het bord. Na een kwartier in de tweede helft hadden beide ploegen nog nauwelijks binnen het kader getrapt. Twintig minuten voor tijd ontsnapte Nadrani van Seraing aan rood na een stevige charge op Déom. Ook na een VAR-interventie trok scheidsrechter Staessens slechts geel.

De wedstrijd bloedt uiteindelijk dood in een scoreloos gelijkspel. Daar schieten Seraing en Eupen weinig mee op. Seraing blijft voorlaatste in de stand en Eupen staat na 24 wedstrijden op plaats 14.