Anderlecht-fans mogen niet naar 'Union-bos': "We gaan onverbiddelijk zijn"

29 januari om 15:07
Laatste update: 29 januari om 15:10

Het was een opmerkelijke zicht, tijdens de laatste thuiswedstrijd van Union. Plots stonden enkele honderden fans in de bosjes van het Dudenpark naar het stadion. Dit weekend krijgen we de Brusselse derby tegen RSC Anderlecht, maar dan zullen we daar geen fans te zien krijgen. Ook niet in de bosjes.

Supporters van Union mogen richting het stadion trekken, maar de fans van Anderlecht moeten thuis blijven. Ook in het Dudenpark net naast het stadion mogen er geen fans van Anderlecht aanwezig zijn. Trekken ze wel naar het Dudenpark, riskeren ze een administratieve straf en boete.

"Er zijn voldoende cafés in de buurt van Anderlecht om de match te volgen. Blijf daar", zegt politiecommissaris Philippe Boucar aan Het Laatste Nieuws. Ook al dragen ze geen paars-witte kleuren, hoeven ze niet naar het Dudenpark te trekken. "Alle Ultra's zijn bekend. En alle toegangswegen zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden", klinkt het.

"We gaan onverbiddelijk zijn. Neen, dit is geen heksenjacht en willen het voetbalplezier niet bederven. We begrijpen trouwens de frustratie van de Anderlechtfans die de derby willen zien. Maar hier moet je de wet respecteren en rekening houden met de epidemie. Anders gaan we misschien terug naar volledig gesloten stadions en zijn alle supporters in België het slachtoffer", spreekt Boucar duidelijke taal.