'Man United vraagt door voor Lingard: 18 miljoen euro bonus'

'Man United vraagt door voor Lingard: 18 miljoen euro bonus'

28-01-2022 12:05 Laatste update: 12:24

Jesse Lingard is bij Manchester United niet zeker van een vaste basisplek en dreigt na dit seizoen transfervrij te vertrekken, maar The Red Devils hopen nog een zakcentje aan hem te verdienen. Newcastle United lonkt naar de 32-voudig Engels international, maar Manchester United wil volgens The Athletic het uiterste uit de kan halen.

Volgens het medium stelt Manchester United 'eye-watering' voorwaarden voor een speler die na dit seizoen transfervrij is. De gewenste huursom zou drie miljoen bedragen, plus overname van het volledige salaris van Lingard. Daarnaast wil Manchester United een bonus van liefst achttien miljoen euro bedingen als Newcastle United dit seizoen in de Premier League blijft, meldt The Athletic. Of de huidige nummer achttien akkoord kan en wil gaan met deze voorwaarden, moet in de laatste dagen van deze transferperiode blijken.

Newcastle United is druk in de weer met het zoeken naar winterse versterkingen, haalde Kieran Trippier en Chris Wood al op bij Atlético Madrid en Burnley en staat op het punt om voor een derde keer toe te slaan. Olympique Lyon-middenvelder Bruno Guimarães is al medisch gekeurd in Brazilië en zal voor een totaalbedrag van 48 miljoen overkomen.