Ancelotti: Hazard maakt deel uit van mijn plannen voor het volgende seizoen

Ancelotti: "Hazard maakt deel uit van mijn plannen voor het volgende seizoen"

22-01-2022 16:20
1

Geen krachtigere hefboom in het voetbal dan een doelpunt na een moeilijke periode. Iedereen die Real Madrid een warm hart toedraagt, hoopt dat die stelling ook opgaat voor Eden Hazard, die donderdagavond matchwinnaar was in de Copa del Rey. Carlo Ancelotti ziet het helemaal zitten in de Rode Duivel.

Hazard wist in de Spaanse beker voor het eerst in bijna een jaar tijd nog eens de weg naar de netten te vinden voor Real. Die treffer moet de burger moed geven. Na afloop van die partij gaf Ancelotti al aan dat hij nog nooit zo gelukkig was, uitdrukkelijk omdat Hazard gescoord had. Over het duel van zondag tegen Elche wilde hij nog geen zekerheid geven, maar de Italiaan zou het "geweldig" vinden om Hazard te kunnen laten starten.

Als dat niet het geval is, hoeft onze landgenoot echter niet te wanhopen. Ancelotti benadrukt dat hij ook op de langere termijn wil blijven samenwerken. "Ik verzeker jullie dat Eden Hazard deel uitmaakt van mijn plannen voor volgend seizoen", klonk het overtuigend op zijn persconferentie. Een aanwezige journalist wilde van Ancelotti weten of hij die voortdurende vragen over Hazard niet moe geraakt. "Nee. Als ik moe ben, dan ga ik wel slapen", was het gevatte antwoord.

Overigens had Ancelotti op zijn babbel ook goed nieuws over Thibaut Courtois. De nummer één onder de dwarsligger zal er weer bij zijn tegen Elche, nadat hij het bekerduel aan zich voorbij liet gaan vanwege privé-redenen.