'Contractverlenging lijkt voor de show dankzij 2023-clausule voor Umtiti'

'Contractverlenging lijkt voor de show dankzij 2023-clausule voor Umtiti'

10-01-2022 17:05
3

Samuel Umtiti verlengde maandag zijn contract bij FC Barcelona tot medio 2026, maar het is zo goed als uitgesloten dat de Fransman die termijn ook daadwerkelijk volmaakt. Volgens Mundo Deportivo kan de nieuwe verbintenis in 2023 – wanneer zijn oude contract af zou lopen – alsnog beëindigd worden.

Het salaris dat Umtiti de komende anderhalf jaar zou verdienen, wordt uitgesmeerd over de periode tot 2026. Hierdoor kan FC Barcelona topaankoop Ferran Torres alsnog speelgerechtigd krijgen. In het nieuwe contract is echter een clausule opgenomen, bericht Mundo Deportivo: beide partijen zijn het eens geworden over een afkoopclausule die in de zomer van 2023 beëindigd kan worden en over de daaraan verbonden financiële voorwaarden.

Umtiti speelt sinds 2016 in Barcelona, nadat hij voor 25 miljoen euro werd overgenomen van Olympique Lyon. Mede door slepend blessureleed is zijn bijdrage in de loop der jaren steeds kleiner geworden. In dit seizoen speelde hij alleen mee in de uitwedstrijd tegen Osasuna in december.