STVV boekt een stevig verlies: Niet verrast door deze cijfers

STVV boekt een stevig verlies: "Niet verrast door deze cijfers"

01-01-2022 13:15

STVV heeft het boekjaar 2020-2021 met een stevig verlies van vijf miljoen euro afgesloten. Voorzitter David Meekers is niet bezorgd over die rode cijfers, die volgens hem erg relatief zijn. 

STVV liep mede door de coronacrisis veel inkomsten mis, terwijl de onkosten hetzelfde bleven. Meekers ziet echter geen financiële problemen. "Stel dat het boekjaar twee maanden langer geduurd zou hebben, was dat eindresultaat al helemaal anders", vertelt Meekers bij Het Belang Van Limburg. "Het boekjaar wordt afgesloten op 30 juni, waardoor de uitgaande transfers van Maximiliano Caufriez, Santiago Colombatto en Ilombe Mboyo nog niet opgenomen zijn in deze cijfers."

De cijfers hebben alvast geen invloed op de wintermercato. "Niet direct. We zijn ook niet verrast door deze cijfers. We maken onze berekeningen tijdig. Het verlies door corona blijft zwaar voor iedereen, maar dat is in alle sectoren het geval. STVV blijft opportuniteiten opvolgen."

Coach Bernd Hollerbach was voor de wintermercato alvast duidelijk. Hij wil versterkingen zien bij STVV, dat momenteel op een dertiende plaats staat in de Jupiler Pro League