Verbeke over terugkeer Musonda: Als hij moet trainen, staat de deur open"

31 december om 11:20

Een terugkeer van Charly Musonda Jr naar RSC Anderlecht, dat ziet Peter Verbeke niet meteen zitten. Het voormalige talent van Neerpede loopt uit zijn contract bij Chelsea, maar paars-wit lijkt niet zijn volgende bestemming als prof te worden. Om te trainen is Musonda wel welkom bij Anderlecht. 

Musonda heeft bij Chelsea een goed contract, maar speelde de voorbije jaren amper. Anderlecht steunt en vertrouwt volledig op data-analyse. Het credo is duidelijk: cijfers liegen niet, zolang je maar weet hoe je ze goed moet lezen tussen de vele beschikbare statistieken.

Cijfers en statistieken
En als het op cijfers aankomt, is het moeilijk iets slechter op de markt te vinden dan Musonda. "Hij is 25 jaar oud en heeft het equivalent van 20 professionele wedstrijden gespeeld in zijn carrière," zegt Peter Verbeke aan La Dernière Heure. “Om precies te zijn, dat is iets meer dan 26 (2.366 speelminuten). Dat is bijvoorbeeld minder dan Sergio Gomez tijdens de eerste helft van dit seizoen bij Anderlecht (2412).”

Oud-spelers
Dus is het onmogelijk om Musonda weer in de paarse trui te zien? Niet helemaal. Maar alleen met training dan. "Als hij moet trainen, staat de deur altijd open voor Charly", zegt Verbeke. Het is waar dat de kern de laatste maanden verschillende oud-spelers heeft verwelkomd die het moeilijk hadden in hun profcarrière.