Frank Raes stopt na 43 jaar carrière: “Eigenlijk heb ik er geen problemen mee”

Frank Raes stopt na 43 jaar carrière: “Eigenlijk heb ik er geen problemen mee”

28-12-2021 16:00
10

Frank Raes heeft er een journalistieke carrière van 43 jaar opzitten. De sportcommentator houdt ermee op en zal vanavond zijn 434 en laatste aflevering van Extra Time presteren.

Tegenover Het Nieuwsblad liet Raes zich uit over zijn afscheid en Extra Time. “Eigenlijk is het wel een beetje mijn kindje. Ik heb het programma mee opgestart. Of ik het moeilijk vind om Extra Time nu uit handen te geven? Eigenlijk heb ik er geen problemen mee. Na al die afleveringen kom je jezelf ook een beetje tegen.”

Raes had enkele interessante gasten aan tafel. “Sommige afleveringen verlopen wat moeizamer, ook omdat het lastig is om steeds weer interessante gasten aan tafel te krijgen. Hein Vanhaezebrouck en Radja Nainggolan nemen geen blad voor de mond, maar daarbuiten zijn er maar heel weinig gasten die echt zeggen wat ze denken. Een gast die zijn gedacht zegt, dat is verleden tijd.”

Aster Nazyimana neemt het stokje over. “Het zal net iets anders zijn met Aster in Extra Time. Ik heb mijn eigen stijl en Aster heeft de zijne. Of ik hem nog gouden raad wil meegeven? Nee dat doe ik niet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Aster het goed gaat doen. Hij is een groot talent en heeft kwaliteiten als presentator. Hij is verbaal sterk, heeft flair en niet onbelangrijk: hij kent wat van voetbal.”