'Exit bankzitter absolute prioriteit voor Barcelona, Fenerbahçe heeft interesse'

'Exit bankzitter absolute prioriteit voor Barcelona, Fenerbahçe heeft interesse'

27-12-2021 20:20

Fenerbahçe wil FC Barcelona mogelijk verlossen van Samuel Umtiti, weet Sport. Als de Turkse club Attila Szalai weet te slijten in januari, komt Umtiti in beeld. Voor Barcelona is het een 'absolute prioriteit' om de Franse stopper van de hand te doen.

Umtiti drukt met zijn relatief hoge salaris op het budget van Barça, terwijl de verdediger dit seizoen slechts één duel in actie kwam. De Catalanen willen er daarom alles aan doen om Umtiti komende maand van de hand te doen. Dat kan doormiddel van een transfer, maar een contractontbinding is ook een optie. Umtiti ligt nog tot medio 2023 vast bij Barcelona.

Fenerbahçe heeft interesse in de 31-voudig international en houdt de situatie in de gaten. Voordat de Turkse grootmacht in actie komt, moet echter het eerst Szalai zien te verkopen. Het is ook onduidelijk of Umtiti zelf een overstap naar Istanbul ziet zitten.

Vanuit Frankrijk is er eveneens interesse voor Umtiti. Dat is echter een stuk minder interessant voor Barcelona: de clubs uit Frankrijk willen huren en Barça zou dan een groot deel van Umtiti zijn salaris door moeten betalen.