Zijn eerste prijs als coach van Anderlecht zal emotioneel worden

"Zijn eerste prijs als coach van Anderlecht zal emotioneel worden"

27-12-2021 18:00
15

Het gaat de goede richting uit met Anderlecht. Coach Vincent Kompany krijgt alvast volop steun van zijn vader Pierre, die al uitkijkt naar zijn eerste trofee bij paars-wit.

"Vincents debuut als coach bij Anderlecht was natuurlijk niet simpel, maar criticasters die zeggen dat hij te vroeg T1 geworden is, doen me lachen", aldus Kompany bij Het Belang Van Limburg. "Het was véél makkelijker geweest om bij City naast een wereldvermaarde coach als Pep Guardiola te gaan zitten. Ook nu nog krijgt hij berichten uit Manchester om terug te keren. Alleen heeft Vincent een plan bij Anderlecht."

Pierre twijfelt er niet aan dat zijn zoon gaat slagen bij Anderlecht. "Vroeger toen Anderlecht nog rijk was, hadden ze alleen een coach met tien jaar en ervaring en minstens twee prijzen op het palmares aangesteld, maar nu kozen ze voor de visie van Vincent. Als hij zijn eerste prijs als Anderlecht-trainer zal winnen, zal dat echt emotioneel zijn."

Kompany heeft alvast nog twee kansen op een prijs. Anderlecht zit ook nog in de halve finales van de Croky Cup, waarin het Eupen gaat bekampen.