Invaller Lukaku doet het voor Chelsea op bezoek bij taai Aston Villa

26-12-2021 20:23

In navolging van Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur heeft ook Chelsea zijn wedstrijd op Boxing Day gewonnen. The Blues hadden het erg lastig met Aston Villa, maar zagen hoe Romelu Lukaku de wedstrijd in de tweede helft besliste.

Het duel kwam wat moeizamer op gang dan de 16.00 uur-wedstrijden, waar de doelpunten aan de lopende band vielen. Toch was er zeker geen sprake van een saaie wedstrijd. Chelsea mocht de bal hebben van Villa, dat voornamelijk loerde op de counter. Eén van die counters leverde de thuisploeg de voorsprong op, al had het daar de hulp van Chelsea-speler Reece James bij nodig. Die kopte een voorzet van Matt Targett namelijk prachtig in zijn eigen doel voor de 1-0.

Lang kon Villa echter niet genieten van de voorsprong. Scheidsrechter Martin Atkinson legde de bal op de stip na een oliedomme overtreding van Matty Cash op Callum Hudson-Odoi. Jorginho ging achter de bal staan en liet Emiliano Martínez kansloos.

Hiermee was de klus voor Chelsea nog niet geklaard. Manager Thomas Tuchel moest na rust wat gaan forceren en bracht daarom Romelu Lukaku in het veld. De Rode Duivel had ongeveer tien minuten nodig om het verschil te maken. Hij kwam goed voor zijn man na een voorzet van Hudson-Odoi en kopte de bal in de verre hoek achter Martínez voor de 1-2.

Villa ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker en wist Chelsea ver terug te drukken op de eigen helft. Invaller Anwar El Ghazi probeerde het van afstand, maar zag Edouard Mendy simpel redden. Verder dan een aantal speldenprikjes kwam de thuisploeg niet. Na een overtreding op Lukaku in de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Jorginho vanaf de penaltystip voor de eindstand van 1-3.

The Blues staan na de overwinning op Villa Park derde met evenveel punten als Liverpool (41), dat nog wel een wedstrijd meer te spelen heeft. Koploper Manchester City heeft 47 punten.