Union en KAA Gent vinden geen winnaar in nerveuze topper

26-12-2021 20:18
5

De partij tussen Union en Gent heeft dan toch niet voor echte voetbalreclame kunnen zorgen. We leken vooraf een heus spektakel te gaan krijgen, maar zagen een partij zonder doelpunten. Het bleef 0-0 na een gesloten wedstrijd.

Na het puntenverlies van Club Brugge kon Union opnieuw een uitstekende zaak doen in de strijd om de titel. Met Gent kreeg het wel één van de ploegen in vorm als tegenstander, al zag het er bijna naar uit dat Union snel kon vieren. Dante Vanzeir stond oog in oog met Sinan Bolat, maar besloot op de paal. Een ferme waarschuwing voor de Buffalo's.

De bezoekers leken flink onder de indruk en hadden het moeilijk om hun wil op te leggen. Ze kregen ook weinig ruimte van Union, dat met het snelle verticale voetbal tot goede kansen probeerde te komen. Gent kon de rangen achterin echter beter dicht houden en Sinan Bolat wist de nul te houden.

Gent kwam er ook enkele keren uit, al werd doelman Anthony Moris niet echt aan het werk gezet. Het bleef 0-0 bij de rust.

De tweede helft begon helemaal omgekeerd, met deze keer de kansen voor Gent en doelman Moris die stevig moest ingrijpen. Ook deze keer vielen er echter geen doelpunten en bleef het dus wachten op de eerste ploeg die de netten kon doen trillen.

Union kwam wel beter in de partij, maar leek ook te kunnen leven met een gelijkspel. Het probeerde voornamelijk die nul te houden en Gent het scoren te beletten. In het absolute slot kregen we wel nog bijna een doelpunt van Gent, maar viel dat niet. Het bleef 0-0.