UPDATE: KV Mechelen moet het zonder Shved doen in laatste wedstrijd van 2021

UPDATE: KV Mechelen moet het zonder Shved doen in laatste wedstrijd van 2021

23-12-2021 11:30 Laatste update: 20:11
2

KV Mechelen beleefde woensdag een horroravond. Het werd uitgeschakeld door Eupen (1-3) en verloor Maryan Shved na een zware botsing. De schade is aanzienlijk.  

Shved knalde tijdens de wedstrijd op Abdul Nurudeen en verloor zelfs even het bewustzijn. Uit verder onderzoek in het AZ Sint-Maarten blijkt nu dat Shved een hersenschudding en een bloeding in de longen heeft opgelopen. Ondanks die kwetsuren maakt Shved het wel relatief goed, weet Gazet Van AntwerpenHij wordt wel nog in observatie genomen door een longspecialist.

Coach Wouter Vrancken was na de match niet te spreken over de actie van Nurudeen. "De doelman raakt inderdaad de bal, maar als een speler met die intensiteit naar een bal gaat dan krijgt hij rood. Ook al heeft hij de bal", reageerde hij toen.

KV Mechelen speelt nog één wedstrijd voor de winterstop. Maandagavond krijgt het bezoek van Seraing. Momenteel staat het team van Vrancken op een achtste plaats in de Jupiler Pro League

Update: KV Mechelen heeft via de officiële kanalen inmiddels meer duidelijkheid gebracht over de blessure van Shev. Zoals eerder gemeld gaat het om een herschenschuddin. Hij zou ook een bloeduitstorting aan zijn oor hebben opgelopen. De aanvaller krijgt nu een volledige week rust, maar kan daarna wel aansluit op de winterstage van Malinwa.