De Ketelaere (Club Brugge) mag de Gouden Schoen winnen

"De Ketelaere (Club Brugge) mag de Gouden Schoen winnen"

23-12-2021 11:00 Laatste update: 11:07
23

 Wie mag in januari de Gouden Schoen komen ophalen? Paul Okon (ex-Club Brugge) won hem in 1995 en hoopt dat Charles De Ketelaere de prijs nu in de wacht sleept.

Okon, die momenteel ook in Brugge woont, schuift De Ketelaere als topfavoriet naar voor. "Charles! No doubt. Kijk, Noa Lang heeft natuurlijk ook zijn momenten gehad. Als hij wint, kan je niet zeggen dat het niet verdiend is. Maar Charles maakt zó vaak het verschil. Hij scoort, geeft assists, kan op zoveel posities spelen. Zonder hem kun je niet - hij is de eerste die op het blad moet staan. En dus mag hij de Gouden Schoen winnen van mij", legt Okon uit bij Het Laatste Nieuws.

De Ketelaere wordt dan wel nog moeilijker te houden voor Club. "Ik zie een jonge speler, die véél beter kan en veel beter wil. Weet je, die Schoen kan hem straks misschien helpen in de moeilijke beslissing die hij zal moeten nemen. Je weet niet wat er op je afkomt. En als het plots komt, dan moet je snel beslissen. Die Gouden Schoen zal de interesse alleen maar doen toenemen. En dan lijkt blijven alvast uitgesloten."

Het zou voor Club Brugge al de vijfde Gouden Schoen in zes jaar zijn. Ook José Izquierdo (2016), Ruud Vormer (2017), Hans Vanaken (2018 en 2019) vielen al in de prijzen.