Zulte Waregem-CEO Cordier legt situatie Dompé uit: “Standard is respectloos”

Zulte Waregem-CEO Cordier legt situatie Dompé uit: “Standard is respectloos”

22-12-2021 09:46
16

Standard Luik legde een bod neer op Jean-Luc Dompé. Zulte Waregem contacteerde vervolgens het Bondsparket door de timing van het bod. Beide clubs treffen elkaar komende speeldag in een belangrijk duel.

Tegenover Het Laatste Nieuws geeft CEO van Zulte Eddy Cordier meer uitleg. "Ik ontving het bod reeds zaterdag, maar door de nasleep van de trainerswissel en de wedstrijd tegen KV Mechelen heb ik tot maandag gewacht om het bondsparket op de hoogte te brengen. Ik werd dus wel correct verwittigd door Standard, maar deontologisch kon ik deze gang van zaken niet aanvaarden.”

Ook Dompé wist van het bod af. “Eerst heb ik de makelaar van onze speler gecontacteerd, die mij bevestigde dat Standard hem eveneens op de hoogte had gebracht en ook Jean-Luc Dompé. Dit laatste vind ik niet onbelangrijk. Immers: in welke gemoedstoestand gaat de speler nu zondag op het terrein komen tegen Standard? Overal hoor en lees ik dat Standard in financiële problemen zit, zodat je je dus kan afvragen of ze wel écht op een transfer aansturen.”

Cordier noemt Standard respectloos. “Vooral de timing van het bod, een week voor de wedstrijd die we tegen elkaar spelen, vind ik totaal niet kunnen en respectloos. En dus voldeed ik aan de meldingsplicht en nam ik contact met bondsprocureur Ebe Verhaegen. Zonder evenwel al een klacht in te dienen. De bondsprocureur liet me weten dat dit niet noodzakelijk was opdat zij actie zouden kunnen ondernemen. Onze juristen volgen de zaak wel van dichtbij op."