Blessin voor Beerschot: Niet de beslissende partij, maar wel een belangrijke

Blessin voor Beerschot: "Niet de beslissende partij, maar wel een belangrijke"

17-12-2021 17:28

Onderaan de Jupiler Pro League staat een bijzonder interessant duel op het programma. Als K. Beerschot V.A. haar kansen op lijfsbehoud wil verzekeren, lijkt verliezen van KV Oostende geen optie. Alexander Blessin beseft dat De Ratten er alles aan zullen doen om haar vlammetje brandend te houden.

"Dit is niet de beslissende partij, maar wel een belangrijke", vat Blessin zijn gevoel in aanloop naar de kelderkraker samen op de clubwebsite. De Duitser roept zijn troepen op om zich volledig te smijten. "In onze huidige situatie krijg je nu eenmaal geen punten cadeau." Oostende telt momenteel twintig stuks, dat zijn er elf meer dan rode lantaarn Beerschot.

De inzet is dus torenhoog, maar Blessin spreekt de neutrale fan niet bepaald moed in. "Ik verwacht een lelijke wedstrijd, met veel duels en loopwerk", stelt hij onomwonden. Door blessures zal Blessin zijn elftal mogelijk wat overhoop moeten gooien. 

Oostende kent wel een nadeel voor de sleutelpartij voor het behoud. Terwijl het dinsdagavond nog vol aan de bak moest tegen KV Kortrijk (0-2), kon tegenstander Beerschot een avondje in de zetel hangen. Door een politiestaking in Luik werd haar duel met Standard namelijk uitgesteld. "Daar moeten we ons niet op focussen, daar valt toch niets aan te veranderen", wimpelt Blessin dat uitvlucht af.