STVV in zwaar weer: Als iedereen tandje bijsteekt, komt het goed

STVV in zwaar weer: "Als iedereen tandje bijsteekt, komt het goed"

17-12-2021 12:30

STVV zit in een mindere periode en moet stilaan naar beneden kijken. Zaterdag zoekt het naar punten tegen KAA Gent. De ervaren Jorge Teixeira roept alvast op tot rust. 

Teixeira wist op voorhand dat dit scenario mogelijk was. "Ik ben altijd realistisch gebleven", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden in deze competitie. Win je twee of drie keer na elkaar, dan draai je bovenaan mee. Maar verlies je een paar keer op rij, dan kom je in de gevarenzone terecht. Zo dicht ligt het allemaal bij elkaar."

De spelers steunen coach Bernd Hollerbach echter nog volop. "Het ligt niet aan de coach of aan het systeem. We moeten nu gewoon terugkeren naar de basis. Organisatie en concentratie, dat zijn de sleutelwoorden. Als iedereen een tandje bijsteekt, komt het wel goed. Elke speler moet vijf à tien procent extra geven. Dan kunnen we weer de goede richting uit gaan. Dit is het moment voor STVV om karakter te tonen."

STVV staat momenteel op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League. Het heeft vier punten meer dan Zulte Waregem, dat voorlaatste staat.