Openda zoekt naar topschutterstitel in Nederland: 'Kan niet ontevreden zijn'

Openda zoekt naar topschutterstitel in Nederland: 'Kan niet ontevreden zijn'

15-12-2021 15:30
2

Loïs Openda zit helemaal op zijn plek bij Vitesse. De spits is bezig aan een goed seizoen en houdt de topscorerslijst met een schuin oog in de gaten. Openda droomt zelfs van het WK met de Rode Duivels.

"Ik voel me bij Vitesse helemaal op mijn plek", begint Openda in gesprek met de Gelderlander. "Het team draait. Ik voel me goed met mijn familie. Met mijn leven. Met de coach. De club. Ik ben gelukkig."

De huurling van Club Brugge kan prima cijfers overleggen dit seizoen: op de Eredivisie-topscorerslijst hoeft hij alleen Bryan Linssen en Sébastien Haller voor zich te dulden. "Ik ben niet bezeten van statistieken. Voor mij is het voetballeven eenvoudig. Ik wil gewoon goals maken. En assists leveren. Elke wedstrijd wil ik weer meer. Maar natuurlijk ken ik de topscorerslijst. Ik sta nu op negen doelpunten. Bryan Linssen van Feyenoord en Sébastien Haller van Ajax staan op tien. Dan kan ik niet ontevreden zijn."

Tot slot laat Openda zich kort uit over het Belgische elftal. "Ik hoop op een plek in het nationale team. Ik kan met mijn familiebanden ook kiezen voor Marokko, Congo en Portugal. Maar ik voetbal mijn hele leven al in België. Ik ben in België opgegroeid. De wereldbeker komt eraan. Ik hoop dan deel uit te maken van de Rode Duivels. Dat zou echt fenomenaal zijn. Een WK is een droom."