Veljkovic vindt zichzelf slechts kleine spil in corrupt systeem: Ik verlies ook

Veljkovic vindt zichzelf slechts kleine spil in corrupt systeem: "Ik verlies ook"

14-12-2021 23:00
4

Dejan Veljkovic heeft eindelijk zijn zegje kunnen doen. In een reportage van Pano vertelde de omstreden en corrupte ex-voetbalmakelaar alles over zijn illegale activiteiten van de voorbije jaren. De Serviër benadrukt echter graag dat hij slechts een klein radertje is in een veel grotere machine.

In totaal inde Veljkovic zo'n 30 miljoen euro tijdens zijn carrière als zaakwaarnemer, onthult hij zelf. Slechts een klein percentage van dat bedrag was echter voor eigen gebruik. 25,5 miljoen van dat totaalbedrag deelde hij opnieuw uit aan zakenrelaties. "De speurders dachten dat ik al dat geld verdiend had, maar dat was niet waar", vertelt Veljkovic daarover.

Onder meer Ivan Leko en Peter Maes deelden in de winst. Die laatste zou minstens twee miljoen euro onder tafel opgestreken hebben. De advocaat van Leko claimde bij het uitbarsten van de zaak dan weer dat zijn cliënt nog niet in de buurt kwam van Veljkovic op het vlak van ongeloofwaardigheid. "Ik hoorde hem zeggen: "Mijn cliënt is onschuldig". Peter Maes zegt: "Nee, ik heb nooit zwart geld verdiend". Iedereen zegt nee, nee, nee. Dus Veljkovic zit nu in de gevangenis en anderen hebben zogezegd niets verdiend", maakt de Serviër zich kwaad.

Dat is ook de hoofdreden waarom Veljkovic zichzelf opgegeven heeft als spijtoptant, uiteraard evenzeer omdat hem dat een fikse strafvermindering oplevert. Toch vindt hij niet dat hij er goedkoop vanaf komt. Veljkovic somt op: een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar, zijn onroerende goederen verloren, een verbod om nog verder te werken als makelaar ... "Ik verlies dat allemaal. Ik ga akkoord dat ik meegewerkt heb in dat systeem, maar ik verlies ook. Dat is ook een straf", oordeelt hij.