“Waarom speelt Vormer niet? De supporters hebben recht op een antwoord”

“Waarom speelt Vormer niet? De supporters hebben recht op een antwoord”

13-12-2021 23:30
13

Jarenlang was Ruud Vormer incontournable bij Club Brugge. Maar voorlopig is het rijk van de Nederlander over bij Blauw-Zwart. Philippe Clement zet Vormer vaker op de bank dan de speler lief is. Maandag was Vormer onderwerp van gesprek bij Extra Time.

Tegen Zulte Waregem begon Vormer opnieuw op de bank. "Ik was vooral verbaasd dat Cisse Sandra zijn derde match op rij speelde", aldus Wesley Sonck. "Drie duels op rij voor een zeventienjarige. Tja, die gasten zijn goed op voor hun leeftijd, maar niet in vergelijking met een volwaardige prof zoals Vormer. Iemand die al jaren op een hoog niveau speelt."

Youri Mulder ging daarna door. De Nederlandse analist nam geen blad voor de mond. "Het is gewoon duidelijk dat de trainer, Philippe Clement, geen Ruud Vormer meer wil in zijn ploeg."

Volgens Peter Vanden Bempt is het dringend tijd voor duidelijkheid. "Ik ben benieuwd waarom een voortrekker van de voorbije jaren nu niet meer speelt. Waarom is hij niet meer goed genoeg. De supporters hebben recht op een antwoord. Geef het, het mag een voetballend antwoord zijn. Maar het is nu niet dat Club Brugge zo goed speelt zonder Vormer."