Anderlecht gelooft rotsvast in Matthys: Geen groentje meer en een harde werker

Anderlecht gelooft rotsvast in Matthys: "Geen groentje meer en een harde werker"

13-12-2021 17:46
1

RSC Anderlecht haalde afgelopen week een belangrijke slag thuis. Bij KAA Gent plukte het geen talentvolle speler weg, maar wel een talentvolle manager: Tim Matthys. De gewezen flankaanvaller wordt in Brussel herenigd met Peter Verbeke. Die is in de wolken met de komst van zijn hervonden maatje.

De kwaliteiten van Matthys staan volgens Verbeke buiten kijf. "Tim is geen groentje meer in het vak en is een harde werker", vat de Head of Sports zijn kersverse aanwinst samen bij Het Laatste Nieuws. "Hij is jong en ambitieus en is alleen maar een versterking voor de scoutingcel." Matthys zal bij Anderlecht in staan voor de rekrutering van spelers, uiteraard in samenspraak met Verbeke en enkele andere scouts.

Het doel van paars-wit mag duidelijk zijn: de komende jaren weer doorstoten naar de top van het Belgische voetbal. Dat kan alleen als Anderlecht erin slaagt om talentrijke spelers aan te trekken, liefst zonder zich daarvoor blauw te hoeven betalen, zoals dat in het verleden al te vaak het geval was. "Met dit team moeten we de mogelijkheden hebben om steeds een competitieve kern samen te stellen", besluit Verbeke.