Drie rode kaarten, vijf doelpunten en winst van Standard tegen Antwerp

12-12-2021 15:24
50

De partij tussen Royal Antwerp FC en Standard heeft ons zondag geen enkele seconde verveeld. In positieve en negatieve zin. Animatie was er meer dan genoeg. Potig spel, drie rode kaarten en vijf doelpunten zorgden na enkele gouden wissels voor een 2-3 eindstand.

Na de goede uitslag van Royal Antwerp FC in de Europa League en de voorbije weken in de competitie leek Standard een vogel voor de kat te gaan worden. De Rouches bleven maar sukkelen, maar daar was op de Bosuil aanvankelijk niets van te merken.

De bezoekers uit Luik namen het initiatief, eisten de bal op én kregen de beste kansen. In het eerste kwart van de wedstrijd had Nicolas Raskin het openingsdoelpunt ook aan de voet, maar stifte hij de bal net naast de kooi van Jean Butez. Radja Nainggolan diende de Rouches van antwoord met een knap schot, dat net uit doel werd gehouden door Bodart.

Antwerp nam daarop het commando over en probeerde er enkele keren gevaarlijk uit te komen. Dat deden ook de Rouches nog steeds, maar een doelpunt viel er tot de rust niet meer. Al was het rumoer vooral voor tijdens de rust, nadat de stoppen bij Abdoulaye Seck doorsloegen en die een rode kaart kreeg. Antwerp met tien na de pauze.

Zo werd het voor Antwerp dus een pak moeilijker om nog in de wedstrijd te komen en dat deed het ook niet. Standard nam het helemaal in handen en kreeg ook flink wat tikken te verwerken van de potige Antwerpenaren.

De kansen waren voor de Rouches. De doelpunten ook. Kostas Laifis probeerde het van ver, te ver leek het, maar werd geholpen door Birger Verstraete. Het schot van de verdediger werd afgeweken en viel in doel voorbij Butez.

Gouden ingrepen
Brian Priske greep in en bracht onder andere Michel-Ange Balikwisha en Manuel Benson op het veld. Bij die laatste werd een vermeende strafschopfout begaan, maar de scheidsrechter en VAR grepen niet in. Toch speelde Benson toch nog een rol door enkele minuten later de voorzet en assist te verzorgen voor Björn Engels, die er 1-1 van maakte.

Ondanks die man minder, leek Antwerp wel met elf te spelen en maakte het het Standard bijzonder moeilijk. The Great Old had bloed geroken en ging vol voor dat tweede doelpunt. De wissels van Priske bleken uiteindelijk ook goud te zijn. In minuut 78 kwam Antwerp op voorsprong via Balikwisha, die werd bediend door opnieuw Benson.

Ook Luka Elsner greep in en bracht Mehdi Carcela op het veld. Ook dat bleek een gouden ingreep te zijn. Standard was op weg naar een nederlaag, maar daar bracht Carcela nog verandering in. In het slot zorgde de Marokkaan voor de 2-2, maar óók dat bleek niet het eindpunt te zijn. Enkele minuten later was het Jackson Muleka die er 2-3 van maakte.

In het absolute slot liep het dan opnieuw uit de hand en kregen onder andere Damjan Pavlovic (Standard) en Jelle Bataille (Antwerp) nog rood. Een bijzonder jammerlijk einde van een leuke wedstrijd.