Sporting Charleroi haalt het in de sneeuw met kleinste verschil van KV Oostende

Sporting Charleroi haalt het in de sneeuw met kleinste verschil van KV Oostende

10-12-2021 22:40 Laatste update: 22:49
3

Sporting Charleroi heeft vrijdagavond de terugronde met een zege ingezet. Het won met 1-0 van KV Oostende op een besneeuwd veld. 

Even zag het er naar uit dat de sneeuw een spelbreker zou zijn, maar de wedstrijd kon toch aanvangen. Het plein was echter wel zeer moeilijke bespeelbaar. Charleroi kreeg als eerste een goede kans. Nicholson ging op Hubert af, maar die laatste hield goed stand. Even later kon KVO wat laten zien met Ambrose, maar hij kon niet afdrukken.

Verder in de eerste helft bleef Nicholson wel de gevaarlijkste man, hij zette Hubert nog enkele keren aan het werk. Tot een doelpunt kwam het evenwel nog niet. Het bleef 0-0 na 45 minuten.

Tweede helft
Tot het uur bleef Charleroi de dominantste ploeg. De kustboys werden bijna enkel en alleen op verdedigen aangewezen. Op het uur moest Koffi dan nog eens de handen uit de mouwen schudden, Ambrose bleek opnieuw gevaarlijk. Tien minuten later trof Bätzner zelfs de paal, de beste kans voor KV Oostende. 

De spreekwoordelijke deksel viel dan op de neus van de kustboys. Bessilé knikte tien minuten voor tijd de 1-0 binnen. Medley kon nog bijna gelijkmaken voor Blessin en co., maar het bleef 1-0. KV Oostende kan niet verder bouwen op de zege van vorige week. Sporting Charleroi blijft het goed doen.