Genkse beloften blijven ongeslagen, maar raken niet voorbij jonkies Club Brugge

10-12-2021 21:25 Laatste update: 11-12-2021 14:24
11

De topper in de beloftencompetitie van dit weekend heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. KRC Genk en Club NXT deelden vrijdagavond de punten. Het werd 1-1.

Bij Club Brugge kregen we onder andere Tibo Persyn en Daniel Perez te zien. De Bruggelingen, die op de vierde plek staan, moesten het echter ook zonder sterkhouders Cisse Sandra en Lynnt Audoor doen. Toch begon Club NXT het best aan de partij.

Het baloverwicht was voor de Bruggelingen, maar grote kansen kwamen er niet. Aan de overkant kwamen die kansen er wel. Na een uitschuiver van Hautekiet kwamen de bezoekers uit Limburg na een kwartier voetballen ook op voorsprong. Club Brugge reageerde snel via Persyn en Perez. Die laatste kon ook scoren, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel.

Enkele minuten later kon Perez toch vieren. Na een afstandsschot van Persyn loste de doelman van Genk de bal en pikte Perez attent op. Hij tikte de bal in een leeg doel en bracht de bordjes weer op gelijke hoogte.

Het vurige begin kende geen vervolg, met de rest van de eerste helft waarin beide ploegen zochten naar ruimte. Die kwam er niet, waardoor de 1-1 bleef staan tot de rust. De Bruggelingen waren in de tweede helft ook de betere, maar Genk bleef wel gevaarlijk met vlijmscherpe counters.

Eén van die counters leverde ook bijna een doelpunt op, maar Lammens en het slechte veld konden Club NXT nog redden. Genk kwam ook steeds beter in de partij en het spel ging goed op en neer. In het absolute slot viel een poging van Club NXT nog op de lat, maar een doelpunt kwam er niet. Het bleef 1-1.

Door het gelijkspel blijft Genk ongeslagen en stijgt het opnieuw tijdelijk naar de eerste plek in de stand, samen met Anderlecht U21. Club Brugge stijgt ook een plek en heeft nu hetzelfde aantal punten als Standard, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.