Elsner wil commotie doorspoelen met zege: Ons overlevingsinstinct aanspreken

Elsner wil commotie doorspoelen met zege: "Ons overlevingsinstinct aanspreken"

10-12-2021 16:12 Laatste update: 16:22
1

Standard Luik beleeft één van de donkerste periodes uit haar roemrijke geschiedenis. Op de groene rechthoek loopt het voor geen meter en in de Waalse clash met Sporting Charleroi gingen ook extrasportief de poppen aan het dansen. Luka Elsner beseft dat een verplaatsing naar Royal Antwerp FC geen ideaal kader is om aan herstel te doen.

Toch heeft Standard geen andere optie: zondagmiddag moet het op puntenjacht in Deurne-Noord. Dan zullen De Rouches wel uit een ander vaatje moeten tappen. Het geraakte grotendeels ondergesneeuwd door de wantoestanden op de tribunes, maar ook voetbaltechnisch was het tegen Charleroi niet om aan te zien. "Deze week hebben we gesprekken gehad om de kern van het probleem te vinden en op te lossen. Alles begint met zichzelf in vraag te stellen: we moeten streng zijn voor onszelf", werkt Elsner aan beterschap.

Het zal echter tijd vragen om Standard weer op een iet of wat aanvaardbaar niveau te krijgen. Elsner zet zijn spelers op scherp: hij verwacht meer van hen. "We moeten ons overlevingsinstinct aanspreken om onze limieten op te zoeken. Het zijn die extra procenten die we nodig hebben om het verschil te maken", hoopt de trainer zijn manschappen tot het gaatje te zien gaan. 

Een confrontatie met Antwerp brengt voor Standard ongetwijfeld nare herinneringen naar boven. In de heenronde gingen de Luikenaars in eigen huis met de billen bloot: 2-5. Die wedstrijd zou de geschiedenisboeken ingaan als de mooiste dag uit de carrière van Michael Frey, die alle vijf de Antwerpse doelpunten voor eigen rekening nam.