Transferperikelen bij Genk: Wij willen spelers die voor het logo willen spelen

Transferperikelen bij Genk: "Wij willen spelers die voor het logo willen spelen"

09-12-2021 23:44
24

Voor KRC Genk is het Europese avontuur helemaal afgelopen. Na de nederlaag tegen Rapid Wien is het uitgeschakeld in Europa. Tijdens de rust was Head of Football Dimitri De Condé nog streng voor zijn spelers.

Na de aanstelling van Bernd Storck klonk het bij Genk al dat men enkel nog met spelers wilde werken die ook voor Genk wilden spelen. "Wie niet mee wil met Storck, gaat eruit", klonk het daags voor de wedstrijd tegen Rapid Wien. Daar kwam hij donderdag nog eens op terug.

"Ik vond dat nodig", aldus De Condé bij Sporza. "Het is een moeilijke periode geweest qua transfers. Je ziet dat dat bij sommige spelers mentaal is blijven hangen. Ik wil dat jongens die voor Genk spelen de passie hebben om voor het logo te spelen, niet alleen voor transfers. Als wij een coach als Storck binnenhalen, willen wij dat zijn weg gevolgd wordt, ik denk dat dat logisch is."

Volgens De Condé hebben die transferperikelen ook voor mindere resultaten gezorgd. "Ik denk dat veel spelers met een transfer in hun hoofd zaten en dat die niet-transfer bij velen in twijfel is omgeslaan", aldus De Condé. "Wij zijn een club die wil winnen, daar draait het om, niet alleen om het eigenbelang. Dat is het signaal dat wij hebben willen geven."