Breaking news

Kompany over transferperiode van Anderlecht: "Daar zijn we in geslaagd"

Van Peteghem teruggefloten: ‘De Croo aanvaardt voorstel van profclubs’

Van Peteghem teruggefloten: ‘De Croo aanvaardt voorstel van profclubs’

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 12:12za 27-11-2021 om 12:12

Laatste update: zaterdag 27 november 2021 om 12:16za 27-11-2021 om 12:16

De profclubs kunnen (voorlopig) zegevieren want premier De Croo heeft het voorstel van de profclubs aanvaardt en het voorstel van minister Van Peteghem teruggefloten, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Minister Van Peteghem wilde 80 procent van de terugstorting van de bedrijfsvoorheffing voor de profsportclubs afschaffen. Dat wilde hij vervangen door een ander systeem en financieel zou dat de profclubs raken. Het maximale fiscale voordeel zou zo beperkt blijven tot twaalf miljoen euro.

Op de ministerraad werd minister Van Peteghem echter teruggefloten door premier De Croo. ‘Van Peteghems argument dat Europa dit niet zou toestaan werd ondermijnd door de Europese Unie, die net had bekendgemaakt dat de sport net extra subsidies behoefde. Iets wat in Nederland al werd gevolgd door de regering, die 36 miljoen aan de profclubs uitkeerde omdat die weer in lege stadions moeten spelen. Het kabinet van Van Peteghem komt hier niet te best uit’, klinkt het.

Anderlecht en Club Brugge zijn de voorvechters en kunnen opgelucht ademhalen. ‘Het blijft dus bij 43 miljoen euro aan fiscale voordelen die door de profclubs moeten worden ingeleverd. Die worden gevonden in 30 miljoen via RSZ-bijdragen en 13 miljoen euro met de aangegeven aanpassing van de terugstorting van de bedrijfsvoorheffing.’

Jeugd
Nu zal er met de profclubs worden overlegd over de jeugd en infrastructuur. ‘In plaats van 50 procent bestedingsplicht voor de jeugd van de teruggekregen bedrijfsvoorheffing, zal dat nu 55 procent moeten zijn. Dit is evenwel geen definitieve regeling, klinkt het uit politieke hoek.’

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Terechte beslissing?

Ja
57%
Nee
43%
(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws