Nieuw hoofdstuk in coronasoap bij Bayern: Vaccinatietwijfelaar Kimmich besmet

Nieuw hoofdstuk in coronasoap bij Bayern: Vaccinatietwijfelaar Kimmich besmet

25-11-2021 18:00
4

Joshua Kimmich is besmet geraakt met het coronavirus, zo bevestigt Bayern München. De 26-jarige middenvelder zorgt daarmee voor een nieuw hoofdstuk in de coronasoap bij de Bundesliga-kampioen.

Kimmich, die al in isolatie zat nadat hij in contact was gekomen met een besmet persoon, besloot zich niet te laten vaccineren. Daarmee zorgde de 64-voudig international van Die Mannschaft voor de nodige ophef in Duitsland, waar de coronacijfers omhoog schieten. Ook bij Bayern is het een heet onderwerp, want Der Rekordmeister kampt met een heuse besmettingsgolf.

Trainer Julian Nagelsmann wist tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev slechts vier veldspelers naast zich op de bank. Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance, Niklas Süle, Josip Stanisic en Kimmich zaten in quarantaine. Bayern besloot al om ongevaccineerde spelers geen salaris uit te keren tijdens verplichte quarantaine.

Kimmich moet  de komende veertien dagen in verplichte isolatie. Hij mist daardoor de wedstrijden tegen Arminia Bielefeld (27 november), Borussia Dortmund (4 december) en FC Barcelona (8 december). Volgens Duitse media zou Kimmich inmiddels wel van plan zijn om zich te laten vaccineren.