Vaste uitblinker: Vanaken is misschien net hoger niveau, maar dan komt Schoofs

Vaste uitblinker: "Vanaken is misschien net hoger niveau, maar dan komt Schoofs"

22-11-2021 23:19
2

KV Mechelen veroverde vrijdagavond de scalp van Club Brugge (2-1). De winnende treffer kwam op naam van Rob Schoofs, die met een stifter Simon Mignolet in de fout dwong. Los van dat doelpunt speelde de Limburger ook gewoon een puike wedstrijd. Wouter Vrancken ziet zijn spelmaker al langer uitblinken.

Bij Extra Time probeert de trainer van KV een verklaring te vinden voor de opmars van Schoofs. "Hij heeft gewoon heel veel vertrouwen", zoekt hij de hoofdoorzaak bij het mentale aspect. Zijn goede voeten heeft Schoofs immers altijd al gehad. Vrancken kende de linkspoot al van bij Sint-Truiden en benadrukt dat het simpelweg goed moet zitten tussen zijn oren.  

Over zijn troeven hoeft Vrancken niet lang na te denken. "Hij heeft vista, loopvermogen, passing", somt hij op. Tegenwoordig krijgen uitblinkers uit de Jupiler Pro League al eens hun kans bij de Rode Duivels. Is dat de volgende stap voor Schoofs? "Daar zitten natuurlijk grote kalibers", tempert Vrancken die verwachtingen.

Kandidaat Gouden Schoen
De nationale ploeg is misschien te hoog gegrepen, maar Vrancken heeft wel een andere persoonlijke doelstelling voor zijn speler. "Als je spreekt over 2021, dan moet hij toch bovenaan eindigen in de Gouden Schoen, vind ik. Ik zie niet direct iemand anders die een heel jaar goed was", klinkt het.

Daar kan Filip Joos zich perfect in vinden. "Op het middenveld heb je Vanaken, die is misschien net van een hoger niveau , maar dan komt Schoofs. Hij presteert ook elke week", is ook Joos onder de indruk van de prestaties van Schoofs.