Italiaan moet cruciaal duel tussen Club Brugge en Leipzig in goede banen leiden

Italiaan moet cruciaal duel tussen Club Brugge en Leipzig in goede banen leiden

22-11-2021 22:44
1

Club Brugge staat voor één van de meest bepalende wedstrijden uit haar seizoen. Als het er woensdagavond in slaagt om niet te verliezen van RB Leipzig, verzekert het zich van Europese overwintering. De Italiaan Davide Massa kan daar een bevoorrechte getuige van zijn.

Massa is namelijk aangeduid als hoofdscheidsrechter voor de confrontatie in de Champions League. De UEFA heeft maandag bekendgemaakt welke refs welke wedstrijden onder handen mogen nemen. Massa heeft al de nodige ervaring in op het kampioenenbal, al ligt dat niet meteen vers in het geheugen. Dit seizoen kwam hij immers nog niet in actie op het allerhoogste niveau.

Daar komt straks dus verandering in op Jan Breydel. Die locatie is hem overigens niet onbekend, want op 11 december 2018 floot hij er al eens een CL-duel. Club Brugge heeft daar best wel goede herinneringen aan: die dag hield het Atlético Madrid onder de knoet (0-0). Als het dat nu opnieuw doet, verzekert Blauw-Zwart zich al van de derde plek én het bijbehorende Europese ticket na Nieuwjaar.