Gent weet weer wat winnen is, Essevee blijft in sukkelstraatje

20-11-2021 20:19
3

Na twee partijen op rij zonder winst is KAA Gent er nog eens in geslaagd de drie punten te pakken. Het was lange tijd dominant tegen Zulte Waregem, maar wist pas in de tweede helft te scoren. Het werd 1-2 tegen Essevee.

Zulte Waregem ging tegen KAA Gent op zoek naar de tweede thuisoverwinning van het seizoen. Nodig ook voor Essevee, dat het dit seizoen nog niet makkelijk heeft gehad. Ook Gent zat in een sukkelstraatje na een 1 op 6 en kon de punten goed gebruiken.

De gevaarlijkste ploeg bleek uiteindelijk Gent te zijn, dat de partij domineerde en het balbezit opeiste. Echt grote kansen wist het daar echter niet uit te puren. Essevee wist zich al bij al nog goed staande te houden en zocht zelf naar een gaatje in de defensie van Gent.

Halfweg de eerste helft leek Gent dan toch dat ene doelpunt te gaan maken. Alessio Castro-Montes schoot de bal voorbij doelman Bossut, maar op Laurent Depoitre, die de bal van de lijn haalde. Kans verkeken en 0-0 bij de rust.

Gent bleef ook in de tweede helft domineren en zag dat uiteindelijk dan toch beloond worden. Na tien minuten voetballen was het Vadis Odjidja die voor de verdiende voorsprong zorgde. Zulte Waregem had het moeilijk en wist pas iets na het uur voor een eerste kleine kans te zorgen in de tweede helft.

De Buffalo's bleven echter de dominante ploeg en hadden het meeste mogelijkheden. Een kwartier voor tijd werd de partij ook helemaal beslist. Het was Laurent Depoitre die voor de 0-2 zorgde. Essevee leek uitgeteld, maar Zinho Gano maakte het in het slot met de aansluitingstreffer toch nog spannend. Verder dan dat ene doelpunt raakte Essevee - ondanks een enorme kans in het slot - echter niet: 1-2.