Lestienne krijgt plots weer kans bij Standard: Kan nuttig zijn

Lestienne krijgt plots weer kans bij Standard: "Kan nuttig zijn"

18-11-2021 22:16
1

Met de komst van trainer Luka Elsner kregen jongens als Mehdi Carcela en Noë Dussenne een nieuwe kans bij Standard. Van Maxime Lestienne was er echter nog steeds geen sprake, al lijkt daar nu verandering in gekomen te zijn.

Lestienne werd eind augustus in de B-kern gezet en kreeg onder Mbaye Leye geen kansen meer. Ook Elsner gaf hem aanvankelijk geen clementie, maar daar is nu verandering in gekomen. Vanuit het niets mag Lestienne nu toch weer hopen op speelminuten.

"Na gesprekken met de staff en het bestuur zijn we overeengekomen om Max in de groep op te nemen", bevestigt Elsner bij RTBF. "Hij heeft een profiel op de linkerflank dat nuttig kan zijn voor ons."

Dat Lestienne een 'stommiteit' beging, is volgens Elsner nu helemaal vergeven. "We weten dat er zaken gebeurd zijn, maar er is sindsdien al veel water gevloeid en het is de wil van de speler om zijn fouten recht te zetten. Dit is een win-winsituatie", geeft hij aan.

Toch zal Lestienne niet zomaar speelminuten krijgen. Elsner waarschuwde al dat de flankaanvaller de komende weken alles moet geven op training en zich moet bewijzen. "Zelfs als hij de volgende vijf matchen in de tribune zit", aldus Elsner.