KRC Genk dreigt 9 internationals speeldagen te missen: “Competitief egoïsme

KRC Genk dreigt 9 internationals speeldagen te missen: “Competitief egoïsme"

18-11-2021 15:05 Laatste update: 15:32
36

Tussen 26 februari en 3 februari worden in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië nog WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Ook staat de African Cup of Nations op het programma. KRC Genk dreigt de grote dupe te worden.

Jhon Lucumi, Daniel Muñoz en Carlos Cuesta met Colombia, Angelo Preciado met Ecuador, Mark McKenzie, Ike Ugbo en Gerardo Arteaga met USA, Canada en Mexico. Junya Ito met Japan en Paul Onuachu met Nigeria dreigen allemaal verstek te moeten geven voor drie speeldag in de Jupiler Pro League. Tijdens die periode is er zelfs een midweekspeeldag ingepland. Alle clubs gingen echter akkoord met de huidige kalender.

Dimitri De Condé spreekt tegenover Het Laatste Nieuws over de situatie. “Het grote probleem is dat er op de kalender die de Pro League heeft voorgesteld en is goedgekeurd door alle clubs, geen rekening is gehouden met die extra internationale speeldagen. In Augustus 2020 heeft de FIFA omwille van corona beslist om een extra interland window te creëren voor die continenten die meer WK-kwalificatiewedstrijden moeten afwerken dan de Europese landen.”

In de andere landen wordt er wel rekening mee gehouden en wordt er niet gevoetbald. De Pro League heeft echter dan een extra midweekspeeldag ingepland. “Daar zijn wij als club niet gewoon boos over, maar zelfs razend. Iedereen roept dat we onze competitie internationaal overeind moeten houden, maar dan gaan we wel extra wedstrijden plannen terwijl onze internationals weg zijn. Dit is competitievervalsing en een manifest gebrek aan respect voor onze club, onze spelers en onze supporters”, briest De Condé.

Verschillende voorstellen zijn al van tafel geveegd en ook de andere Belgische clubs geven geen gehoor. De Condé spreekt van competitievervalsing. “Ik heb verschillende clubs gecontacteerd en die vielen uit de lucht. Ik snap ook wel dat als je maar één international hebt, je niet meteen zo benadeeld bent als wij en je niet staat te springen om dat uitstel toe te staan. Maar ik had van bepaalde clubs toch op iets meer Fair Play gerekend. Het competitief egoïsme zegeviert.”