Het ontbreekt al twee of drie jaar aan karakter bij Standard

"Het ontbreekt al twee of drie jaar aan karakter bij Standard"

18-11-2021 13:00 Laatste update: 13:12
2

Standard heeft ook onder coach Luka Elsner het juiste recept nog niet gevonden. De Sloveen wacht nog op zijn eerste zege. Ivan Vukomanovic kent het huis en hoopt dat enkele leiders kunnen opstaan. 

Vukomanovic moest in het seizoen 2014-2015 overnemen na het ontslag van Guy Luzon. Hij kon de club nog naar een vijfde plaats loodsen, maar moest uiteindelijk toch vertrekken.

"Ik heb me toen meteen gericht op de persoonlijkheden binnen de groep: Ciman, Van Damme, De Camargo, Mpoku en Mujangi Bia. Om voor Standard te spelen heb je kwaliteit nodig, maar ook persoonlijkheid. Mooi voetbal is goed, maar je moet ook strijden. Het publiek vraagt dat. Je moet leiders vinden om het vuur aan de lont te steken", klinkt het in L'Avenir.

De vraag is natuurlijk of iemand in de huidige kern dat ook kan. "Het ontbreekt al twee of drie jaar aan karakter bij Standard. De eigen jongeren kennen de druk van Standard, maar dat moeten we ook overbrengen aan de nieuwkomers. De coach moet leidersfiguren de ruimte geven om zich uit te drukken. Met leeftijd heeft dat niets te maken. Mpoku was toen 21 jaar, maar had al de kwaliteiten om leider te zijn."

Vukomanovic is momenteel hoofdcoach van Kerala Blasters in India. Hij haalde daar onlangs nog Stephan Van der Heyden binnen als assistent.