Vandereycken ziet twee toekomstige Rode Duivels bij U21: “Zeer matuur

Vandereycken ziet twee toekomstige Rode Duivels bij U21: “Zeer matuur"

16-11-2021 10:10
12

De Jonge Duivels presteren sterk en kunnen zich plaatsen voor het EK tegen Schotland na een vijftien op vijftien. Oud-bondscoach Rene Vandereycken ziet twee potentiële Rode Duivels.

Vandereycken zag twee uitblinkers bij de Jonge Duivels. “Met 15 op 15 zijn ze goed op weg om zich te plaatsen voor het EK. De match tegen Turkije heb ik ook eens bekeken alsof ik scout was, om te zien wie op termijn Rode Duivel kan worden. Twee spelers vielen mij meteen op: Koni De Winter als wendbare centrale verdediger en Amadou Onana als grote, sterke defensieve middenvelder.”

“Ik was gecharmeerd door de manier waarop ze de bal aannamen en doorspeelden, de tegenstander opjaagden, maar ook van de ongelofelijke rust die ze uitstraalden”, vervolgt Vandereycken tegenover Het Nieuwsblad. “Ze ogen allebei heel matuur, dus het verbaasde me niet dat toen ik mijn licht opstak bij enkele mensen, zij mij zeiden dat deze spelers op en naast het veld leidersfiguren zijn.”

Vandereycken weet dat het WK waarschijnlijk te vroeg is. “Onana maakt bij Lille wekelijks zijn minuten – ook in de Champions League –, terwijl De Winter enkel meetraint bij Juventus, maar het is duidelijk dat die daar met zijn ogen steelt. Wat Chiellini vaak doet – zich bij een licht duwtje op de bal laten vallen en die dan vastpakken om zeker de fout mee te krijgen –, zag ik nu ook De Winter doen. Voor alle duidelijkheid: ik ga niet beweren dat ze volgend jaar sowieso mee moeten naar Qatar, want dan moet alles meezitten. Maar in deze twee zie ik alleszins het potentieel.”