WK-kwalificatie is een feit, Rode Duivels winnen zuinig van Estland

13-11-2021 22:33
21

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor het WK 2022 in Qatar. Ze rekenden af met en 3-1-zege af met Estland in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd.

De eerste helft startte zoals menig voetballiefhebber zou verwachten. De Rode Duivels bouwden aan aanvallen, Estland verdedigde en probeerde uit te breken. Benteke was de opvallendste speler bij de Belgen. Met goede kaatsen en diepgang toonde hij zich erg bedrijvig.

Na elf minuten stond de spits al op het scorebord. Hij tikte de 1-0 binnen. Hierna kreeg hij nog enkele kansen, zo trof hij onder meer de paal met een kopbal. Ook Vanaken was dicht bij een doelpunt maar mistte de bal letterlijk op een haar na.

Tweede helft
De tweede helft startte zoals de eerste eindigde. Geen verschroeiend tempo van de Belgen, maar eerder een gezapige opbouw naar voren met soms wat diepgang. Carrasco maakte al snel de 2-0 met een afstandsschot.

Hierna ging het tempo helemaal uit de wedstrijd. Gestald kreeg de kans de bal wat vaker in de ploeg te houden en dat loonde. Op de 70ste minuut scoorde Sorga de 2-1 uit een rebound. Lang konden de Esten echter niet hopen, T. Hazard kopte al snel de 3-1 tegen de netten.

In de slotfase scoorde Saelemaekers nog een knap doelpunt, maar dat werd afgekeurd door voorafgaand buitenspel. België neemt officieel deel aan het WK 2022 in Qatar.